10. септембар 2014.

ARMA3 SRBIJA MODIFIKACIJA



ArmA3 Srbija mod, ili skraćeno A3SM, sadrži pored kopnenih snaga, pešadije, vozila, oklopnih vozila, tenkova i ratno vazduhoplovstvo poput borbenih aviona, helikoptera dvostruke namene (transportni i borbeni) i moderne bespilotne letelice tzv. "Dronove" koji se koriste za izviđanje i osmatranje odnosno za uništavanje neprijateljske žive sile raketama vazduh-zemlja. ArmA3 Srbija mod sastoji se iz tri glavne celine: pešadije, vozila i vazduhoplovstva. Pešadija je uniformisana sa kamuflažnom šarom koju danas ima Vojska Srbije, a podeljena je u tri grupe spram namene: 1.) Pešadija klasična za opšte namene (šlem, teški pancir i lako pešadijsko naoružanje), 2.) Laka pešadija za brže kretanje i intervencije na kopnu (zelene beretke, laki pancir i lako pešadijsko naoružanje) i 3.) Specijalne jedinice Vojske Srbije za brze intervencije i vazdušne desante (ranije 63. padobranska brigada, a sada crvene beretke, koje su opremljene borbenim prslucima i specijalnim stranim pešadijskim naoružanjem).  Šta se još nalazi u modu možete video i preko video klipa ispod.



Vozila u ArmA3 Srbija modu su transportni kamioni tipa "Kamaz" (otvoreni i zatvoreni) kao i kamioni za posebne namene odnosno logistiku (gorivo, popravke, bolnica itd.). Pored kamiona od vozila mod sadrži i laka oklopna vozila u tri namene: komandooperativni centar sa laserski navodećim nišanom, oklopno vozilo za protivpešadijsko dejstvo naoružano mitraljezom i oklopno vozilo sa automatskim bacačem granata. Od teže oklopljenih vozila mod sadrži borbeno oklopno vozilo pešadije tj. laki transporter sa AT raketama, teškim mitraljezom i topom od 20 mm kao i najmoderniji tenk u kamuflažnoj šemi Vojske Srbije obzirom da ArmA3 Srbija mod pokriva vremensku eru od 2015-2030 godine, dok je njegov predhodnik ArmA2 Srbija mod pokrivao vremensku eru od 1995-2015. godine.



Napomena: Zabranjeno je preuzimanje ovog teksta u celini ili njegovom delu bez navodjenja izvora odakle je članak preuzet, a to je ArmA2 & ArmA3 Srbija Klub kao i bez navođenja sajta odnosno internet adrese našeg kluba www.arma.meximas.com tj. da je tekst preuzet iz ove sekcije vesti.

Нема коментара:

Постави коментар

Напомена: Само члан овог блога може да постави коментар.